• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Rezultate admitere 2017 la Farmacie

Rezultate admitere 2017 la Farmacie
01 August 2017 10:05

 S-a incheiat prima sesiune de Admitere la Medicina si Farmacie.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi a organizat concurs de admitere la toate specializarile: Medicina (durata studiilor 6 ani), Medicina Dentara (durata studiilor 6 ani), Farmacie (durata studiilor 5 ani), Asistenta Medicala Generala (durata studiilor 4 ani), Nutritie si Dietetica (durata studiilor 3 ani), Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare (durata studiilor 3 ani), Tehnica Dentara (durata studiilor 3 ani) si Bioinginerie (durata studiilor 4 ani).

Numarul de locuri bugetate din acest an a fost de 694 de locuri au fost distribuite astfel:

  • 297 la Medicina,
  • 50 la Asistenta Medicala Generala,
  • 2 la Nutritie si Dietetica,
  • 87 la Medicina Dentara,
  • 30 la Tehnica Dentara,
  • 98 la Farmacie,
  • 70 la Balneofiziokinetoterapie si recuperare
  • 60 la Bioinginerie Medicala.

    Numarul de locuri cu taxa in lei - 629 cu urmatoarea distributie: 182 pentru Medicina, 142 pentru Asistenta Medicala Generala, 45 – Nutritie si Dietetica, 63 de locuri pentru Medicina Dentara, 47 pentru Tehnica Dentara, 94 la Farmacie, 28 la Bioinginerie si 28 la Balneofiziokinetoterapie si recuperare.

Inscrierile au avut loc in saptamana 17-23 iulie iar concursul de admitere a avut loc miercuri, 26 iulie, sub forma unui test grila, cu durata de trei ore.
Disciplinele de concurs:
- Medicina si Medicina Dentara - Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia omului) – obligatoriu si Chimie organica sau Fizica – la alegere.
- Farmacie: Chimie organica – obligatoriu si Biologie vegetala sau Biologie clasa a XI-a la alegere.
- Asistenta Medicala Generala, Tehnica Dentara, Nutritie si Dietetica – la alegere intre Biologie clasa a XI-a sau Chimie organica.
- Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare - Biologie clasa a XI-a
- Bioinginerie – la alegere intre Matematica sau Biologie clasa a XI-a
Ierarhizarea candidatilor s-a facut in ordinea descrescatoare a mediei, in care o pondere de 90% a avut-o nota obtinuta la testul grila, iar 10% media de la bacalaureat.

Mediile obtinute de candidati in acest an au fost mai mari decat anul trecut.

Ultima medie la buget, la Medicina Generala, este 8.90, un salt spectaculos comparativ cu anul trecut, cand ultima medie la buget a fost 7.87. La specializarea Asistenta Medicala Generala, ultima medie la buget este 8,34 iar la Nutritie si Dietetica, 8,63.
La Medicina Dentara, ultima medie la buget este 6,64, la Tehnica Dentara, 7,61.
La Farmacie, ultima medie la buget este 6,01.
La Bioinginerie Medicala, ultima medie la buget este 9,03, iar la Balneofiziokinetoterapie, 6,87.
Ultima medie a candidatilor care pot opta pentru unul dintre locurile cu taxa in lei si numarul de locuri ramase pentru sesiunea de admitere din toamna se vor stabili dupa incheierea perioadei de confirmari (8 august).

Afla mai multe detalii despre celelalte facultati de Medicina din tara aici.

3246 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate