Rezidentiat 2016: 496 de candidati la Rezidentiatul in Farmacie. Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Rezidentiat 2016: 496 de candidati la Rezidentiatul in Farmacie

Rezidentiat 2016: 496 de candidati la Rezidentiatul in Farmacie
16 Noiembrie 2016 09:57

Concursul de admitere in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie organizat de Ministerul Sanatatii va avea loc pe 20 noiembrie a.c.. Acesta urmeaza sa se desfasoare in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara - informeaza UMF "Carol Davila".

Pentru cele 3.843 de locuri -3.381- si posturi -462- scoase la concurs, la nivel national, s-au inscris 6.091 de candidati, peste 30% dintre acestia urmand sa sustina examenul in centrul universitar Bucuresti.

La Farmacie s-au inscris 496 de candidati: 165 la Bucuresti, 110 la UMF Iasi, 82 la Cluj, 60 la Craiova, 49 la Timisoara si 30 de candidati la Targu-Mures.

”Indiferent de complexitatea si dificultatea pe care le va avea examenul de rezidentiat din acest an, am convingerea ca absolventii Universitatii noastre vor trece cu brio acest important prag profesional, in numar cat mai mare, dar si cu medii considerabile, facand astfel dovada ca la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti calitatea invatamantului este in continuare una de top si la standarde europene” a declarat Acad. I. Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” din Bucuresti.

Pentru acest examen, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti s-au inscris 2.165 de candidati. Dintre acestia, 1.610 s-au inscris pentru domeniul Medicina, 390 pentru Medicina Dentara si 165 pentru domeniul Farmacie.

In ceea ce priveste organizarea si desfasurarea concursului din Bucuresti, vor fi puse la dispozitie 33 de sali. Cei 1.610 candidati la medicina vor fi repartizati in 23 de sali din incinta Facultatii de Medicina (bd-ul Eroilor Sanitari nr.8) si in 2 sali din incinta Facultatii de Farmacie (str.Traian Vuia nr.6). Alte opt sali, apartinand Universitatii Romano-Americana (Bd-ul Expozitiei nr. 1B), ii vor gazdui pe cei 555 de candidati (390 pentru medicina dentara in 6 sali si 165 pentru farmacie in doua sali).

Candidatilor li se va permite intrarea in salile de concurs la ora 8:30, iar subiectele se vor deschide la ora 10.

Concursul se va derula sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, pe o durata de 4 ore. Dupa o pauza de 15 minute, va incepe corectura in sali, iar pentru a depune contestatii, candidatii vor avea la dispozitie 24 de ore. Acestea pot viza, intrebarile de concurs, recorectarea lucrarilor sau organizarea concursului. Raspunsul contestatiilor se va da in 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu si 150 de tip complement multiplu.

Ocuparea locurilor/posturilor in cele 67 de specialitati se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Afisarea rezultatelor se va face numai dupa semnarea ordinului Ministerului Sanatatii de confirmare a rezultatelor.

1320 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.