• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Proiect de lege: Publicitatea la medicamente si farmacii, interzisa in anumite conditii

Proiect de lege: Publicitatea la medicamente si farmacii, interzisa in anumite conditii
18 August 2015 10:43

Un proiect de lege aflat in dezbatere la Parlament reglementeaza publicitatea la medicamente si farmacii in mass-media.

Astfel, proiectul de lege pentru modificarea si completarea art. 17 din Legea n.r 148/2000 privind publicitatea si pentru modificarea Legii 504/2002 a audiovizualului arata ca „se interzice publicitaeta explicita pentru produsele medicamentoase difuzata in cadrul programelor de televiziune si radiodifuziune”. Publicitatea va fi permisa doar pentru produsele medicamentoase care se elibereaza fara prescriptie medicala, iar materialele publicitare vor fi aprobate de Agentia Nationala a Medicamentului. De asemenea, se va mai putea face publicitate la acele medicamente care pot fi utilizate fara interventia unui medic.

Un articol nou reglementeaza si publicitatea la farmacii: „Este interzisa publicitatea pentru farmacii difuzata in cadrul programelor de televiziune si radiodifuziune, care induce indeea ca farmacia respectiva reprezinta model sau etalon pentru celelalte farmacii, precum si publicitatea la farmacii care reprezinta publicitate mascata la medicamente”.

Initiatorii proiectului spun ca aceste modificari la lege trebuie realizate din cauza amplorii pe care a luat-o publicitatea ascunsa la medicamente si „influenta negativa” si inselatoare pe care o are asupra populatiei, aspecte care se datoreaza publicitatii prin televiziune si radio, surse de informatii publice care ajung la un numar foarte mare de persoane.

Pe de alta parte, publicitatea la farmacii ar putea fi interzisa in cadrul programelor de televiziune si radiodifuziune, prin pozitionarea unor farmacii ca fiind standarde sau etalon pentru celelalte.

Proiectul se afla in discutii pana in luna octombrie a acestui an, iar Camera decizionala va fi Senatul.

14983 vizualizari
Dan Marinescu 21 August 2015 12:48

Articolul ce reglementeaza publicitatea la farmacii e jalnic!
Rusine!!!

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate