• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Principalele companii farmaceutice prezinta strategia comuna de combatere a rezistentei la antimicrobiene

Principalele companii farmaceutice prezinta strategia comuna de combatere a rezistentei la antimicrobiene
06 Octombrie 2016 14:51

Inaintea intalnirii la nivel inalt pe tema rezistentei la antimicrobiene, din cadrul Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (AGONU), treisprezece companii farmaceutice de varf au prezentat un nou plan de actiune, cu patru angajamente majore pentru reducerea rezistentei la antimicrobiene, pe care isi propun sa le indeplineasca pana in anul 2020. Aceste angajamente urmeaza principiilor identificate si convenite prin Declaratia Industriei Farmaceutice de la Forumul Economic Mondial din Davos, desfasurat la inceputul acestui an, si reflecta intentia companiilor de a continua sa contribuie pro-activ la eforturile globale de combatere a rezistentei la antimicrobiene.

In mod concret, acest grup de companii diversificate se angajeaza:

1. Sa reduca impactul asupra mediului al fabricarii de antibiotice, inclusiv prin analizarea procesului de productie si a lanturilor de aprovizionare si sa conlucreze cu grupurile interesate pentru a stabili un cadru comun de evaluare si gestionare a proceselor de eliminare a deseurilor;

2. Sa se implice astfel incat antibioticele sa fie utilizate doar de catre pacientii care au nevoie de ele, recunoscand ca este nevoie de eforturi concertate ale multor actori pentru educarea continua a furnizorilor si a pacientilor, examinarea activitatilor de promovare ale companiilor, impartasirea datelor de supraveghere cu autoritatile din domeniul sanatatii publice si cu profesionistii din sanatate si ca este necesara colaborarea cu grupurile interesate, in vederea reducerii achizitiei necontrolate de antibiotice;

3. Sa imbunatateasca accesul la antibioticele si vaccinurile existente si viitoare, inclusiv prin conlucrarea cu partile interesate, pentru a consolida sistemele de sanatate globale si a elimina blocajele; sa stabileasca noi modele de activitate prin care sa asigure echilibrul intre nevoile de acces, utilizarea corecta a antibioticelor, acoperirea extinsa cu vaccinuri si profitabilitatea adecvata a companiilor; sa depuna eforturi pentru a reduce prevalenta antibioticelor contrafacute pe pietele care se confrunta cu un risc crescut;

4. Sa exploreze noi oportunitati de colaborare deschisa intre industrie si sectorul public, pentru a raspunde astfel provocarilor din domeniul cercetarii si dezvoltarii de noi antibiotice, vaccinuri si mijloace de diagnostic, recunoscand valoarea pe care acestea le aduc societatii.

Totodata, companiile reitereaza sprijinul lor pentru o abordare comprehensiva, multisectoriala a celorlalti factori care contribuie la combaterea rezistentei la antimicrobiene, conform celor prevazute in Planul Global de Actiune al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Analiza rezistentei la antimicrobiene, Planul de Actiune din Strategia Nationala a SUA si declaratia recent publicata privind intalnirea ONU pe tema rezistentei la antimicrobiene.

Companiile fac apel la guverne sa sprijine reducerea utilizarii neadecvate a antibioticelor la oameni si la animale, imbunatatirea masurilor de supraveghere si de control al infectiilor, cercetarile in curs si dezvoltarea de noi antibiotice, prin masuri financiare si stimulente reglementare si, in cele din urma, sa se implice mai mult in dezvoltarea si adoptarea mijloacelor avansate de diagnostic, pentru a solutiona problema prescrierii excesive la pacienti.

 Juan Jose Gomez Camacho, Ambasador, Reprezentant Permanent ONU si facilitator pentru organizarea si elaborarea declaratiei Reuniunii la Nivel Inalt privind Antibiorezistenta, a declarat: „In cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite subliniem ca rezistenta la antibiotice este un risc global care trebuie abordat la scara mondiala si ca toate statele trebuie sa colaboreze in acest demers. Recunoastem, de asemenea, ca antibiorezistenta este o amenintare multisectoriala complexa, care necesita intreprinderea de eforturi comune, nu doar din partea guvernelor, ci si din partea diferitilor factori de interes. in acest context, salutam initiativa industriei farmaceutice de a-si asuma angajamente indraznete pentru gestionarea rezistentei microbiene”.

 

1160 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate