• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Ministerul Sanatatii a eliminat copia legalizata din procesul de recunoastere a calificarilor

Ministerul Sanatatii a eliminat copia legalizata din procesul de recunoastere a calificarilor
20 Septembrie 2016 13:00

Medicii si farmacistii care doresc eliberarea unui Certificat de Conformitate nu mai trebuie sa prezinte la Directiile de Sanatate Publica copii legalizate dupa documente.

Astfel, pentru a fi recunoscute calificarile romanesti in celelalte state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic, medic dentist si farmacist, se vor depune copii nelegalizate ale urmatoarelor documente:

- Diploma de licenta, respectiv diploma de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist;
- Foaia matricola a diplomei de licenta sau dupa caz a diplomei de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist;
- Diploma de bacalaureat;
- Carnet de rezident;
- Carte de munca;
- Documentele de schimbare a numelui (ex. certificat de casatorie);
- Contract/contractele individuale de munca/contractele de voluntariat si sau/actele aditionale ale acestora.

La depunere, copiile nelegalizate vor fi insotite obligatoriu de originale si vor fi certificate sub semnatura de persoana desemnata din cadrul DSP sa primeasca aceste dosare. Dupa certificare, originalele se restitue titularilor.

In cazul in care o persoana aduce totusi o copie legalizata dupa document, atunci institutia administratiei publice centrale este obligata sa o accepte.

Masura intra in vigoare marti, 20 septembrie, si se inscrie in actiunile Executivului Romaniei de simplificare si debirocratizare a interactiunii cetatenilor cu administratia publica.

Sursa: Ministerul Sanatatii

797 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate