• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Informarea si impartasirea experientei acumulate, oferite in dar farmacistilor si asistentilor de farmacie

 Informarea si impartasirea experientei acumulate, oferite in dar farmacistilor si asistentilor de farmacie
09 Martie 2017 16:35

Traditia continua si in 2017 pentru seria de evenimente Farma Practic, organizata de compania de comunicare socio-medicala Houston NPA.

Ajuns la editia cu numarul 53, primul simpozion de anul acesta a avut loc la Sovata, reunind 175 de farmacisti si asistenti de farmacie din judetele Cluj, Bihor, Salaj, Satu Mare, Mures.

Desfasurat la inceputul lunii dedicate femeii, in perioada 3-5 martie 2017, evenimentul a oferit in dar participantilor informatii de actualitate, studii de caz si raspunsuri la intrebarile venite din practica publicului prezent in sala.

„Profesia de farmacist presupune in primul rand ca cititul, invatatul, informarea sunt vitale. Traim vremuri cu multe schimbari si in care cuvintele cheie sunt adaptare, readaptare si informare. Cred ca este momentul in care profesia de farmacist trebuie sa intre intr-o reforma. in principiu ar trebui sa incepem sa ne specializam... Farmacistul este profesionistul de baza in domeniul sanatatii. In conceptia mea farmacia comunitara unde farmacistul este profesionistul cel mai calificat este nu numai ultima linie care elibereaza ce a recomandat medicul, ci este si primul filtru in care vine pacientul cu problema. Și aceasta dubla calitate trebuie sa o exploatam. Trebuie sa colaboram cu toti profesionistii din sanatate, trebuie sa ne informam, e datoria noastra”, a punctat Farm. Nicoleta Radu, presedintele Colegiului Farmacistilor Mures, prezenta la eveniment.

Si presedintele Colegiului Farmacistilor Satu Mare, Farm. Anca Maurer, a participat la editia 53 a Farma Practic: „Spatiile de confidentialitate incep in sfarsit sa apara cu adevarat si acest lucru ma bucura foarte tare, pentru ca din ce am observat din proprie experienta, pacientul are nevoie sa i se acorde atentia aceea intre patru ochi pentru a putea sa isi expuna problemele si a putea fi sfatuit cum trebuie”.

Subiectele prezentarilor lectorilor invitati au fost si de aceasta data variate si abordate multidisciplinar:

„Alergia este considerata una dintre bolile secolului, prevalenta este in continua crestere mai ales la populatia tanara, mai ales la copii, adolescenti care ulterior deveniti adulti poarta stigmatul acestui tip de suferinta. Persoana care prezinta in mod repetitiv simptome suparatoare de tip mancarimi, stranut, secretii oculare sau nazale, eruptii pe piele cu caracteristici oarecum ciclice sau repetitive in anumite situatii deja poate sa aiba o suspiciune legata de faptul ca ar putea sa fie alergic” a declarat Sef lucr. dr. Corina Ureche

„Suferinta abdominala este cuantificata in primul rand de catre bolnav si cam orice individ ar trebui sa stie ca la orice durere care nu cedeaza in 6 ore de la debut ar fi bine sa se indrepte spre un serviciu de urgenta”.
- Sef lucr. dr. Claudiu Varlam Molnar: „Informarea medicala a pacientului in Romania poate sa aiba un titlu de obligativitate. Cred ca Houston ar fi un element poate inovator si cu impact real asupra populatiei feminine. Houston poate aduce elemente de inovatie, cu impact real in ceea ce priveste informarea medicala a populatiei feminine” ne-a marturisit Conf. univ.dr. Calin Molnar.

„Relatia cu farmacistii este importanta pentru mine pentru ca datorita lor pot sa definitivez actul medical.Am sansa sa fiu inconjurata de farmacii si relatia este extraordinara, nu plimbam pacientul pe drumuri, daca avem de rezolvat probleme organizatorice intre noi, reusim sa ne descurcam pe plan local” a mai spus Dr. Alina Roxana Verzea

Intrebati ce parere au despre prezentarile sustinute in cadrul evenimentului si despre organizare, participantii s-au declarat incantati:

„Contactul uman este esential. Pentru mine tipul acesta de eveniment e cel mai bun”, a declarat Farm. Iustina Vas;

„Pentru mine ca farmacist care lucreaza in farmacie e foarte important ca produsul sa fie accesibil pentru pacient si de calitate buna. Eu vin de multe editii, asta inseamna ca imi place si de aceea vin mereu”, a declarat farm Veress Zsombor.

Manifestarea a fost coordonata stiintific de Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa si a fost creditata cu 16 puncte EFC pentru farmacisti si 10 credite EMC pentru asistentii de farmacie.

Ca la fiecare editie, organizatorii au acordat premii celor mai activi participanti.

Urmatoarele Editii Farma Practic:
17-18 martie 2017, Farma Practic Ed. 54 – Poiana Brasov, judete in focus - B, IF, GR, DB, BV;
21-22 aprilie 2017, Farma Practic Ed. 55 – Poiana Brasov, judete in focus - PH, BZ, GL, VN, BV;
19-20 mai 2017, Farma Practic Ed. 56 – Poiana Brasov, judete in focus - AB, CV, BV, SB;
16-17 iunie 2017, Farma Practic Ed. 57 –Gura Humorului, judete in focus - SV, IS, VS, BC, VN, BT;
15-16 septembrie 2017, Farma Practic Ed. 58 – Gura Humorului, judete in focus - MM, BN, NT, SV, HR;
06-07 octombrie 2017, Farma Practic Ed. 59 – Eforie Nord, judete in focus - CL, CT, IL, TL, B, BR;
10-11 noiembrie 2017, Farma Practic Ed. 60 – Baile Herculane, judete in focus - AR, TM, CS, HD, MH;
24-25 noiembrie 2017, Farma Practic Ed. 61 – Baile Herculane, judete in focus - OT, DJ, VL, GJ, AG, TR, CS.


Alte evenimente de interes pentru farmacisti si asistenti de farmacie:
Conferinta nationala interdisciplinara „Stresul, Anxietatea, Depresia (S.A.D) si complicatiile lor - Simptome psihice intalnite in cazuistica medicilor de alte specialitati”, editia a IV-a, 12-13 mai 2017, Ramada Parc, Bucuresti;
Conferinta Nationala „Fragilitatea si sarcopenia varstnicilor - Declinul functional musculo-scheletic” , 9-10 iunie 2017, Hotel Ramada Parc, Bucuresti;
Conferinta Nationala de Medicina Sexualitatii, editia a XVII-a, cu participare internationala, 27- 29 octombrie 2017, Ana Hotels, Poiana Brasov.

3593 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate