• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Grupul pentru Dialog Pharma (GDPh), infiintat pentru o politica sustenabila a medicamentului

Grupul pentru Dialog Pharma (GDPh), infiintat pentru o politica sustenabila a medicamentului
11 Octombrie 2016 10:20

La initiativa Colegiului Farmacistilor din Romania, asociatii reprezentative din sistemul de sanatate romanesc s-au reunit sub numele de Grupul pentru Dialog Pharma (GDPh): Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici (ADRFR), Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice (APMGR), Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) si Cegedim.

GDPh isi propune sa ofere societatii civile un cadru de dezbatere care sa contribuie la elaborarea unei politici sustenabile a medicamentului. Pentru indeplinirea acestui obiectiv, GDPh va semna un protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii care prevede implicarea activa a reprezentantilor GDPh in regandirea actualei politici a medicamentului.

,,Sistemul de sanatate din Romania este in acest moment ineficient, impredictibil, situatie care ii afecteaza in primul rand pe pacienti. Cei mai multi dintre acestia nu au acces la medicamentele care ar trebui sa fie disponibile in farmaciile sau spitalele romanesti. Aceasta este realitatea actuala a sistemului de sanatate romanesc, iar mecanismele care stau la baza politicii medicamentului ar trebui schimbate astfel incat sa remedieze acest lucru'', a declarat Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.

Obiectivele GDPh vizeaza implicarea reprezentantilor membrilor sai in consultarile necesare pentru elaborarea unui cadru legislativ si operational care sa asigure accesul pacientilor la tratament. Acest cadru legislativ trebuie sa fie unul predictibil, stabil si sustenabil pentru toate verigile lantului comercial: producatori, distribuitori si farmacisti, capabili de a-si indeplini misiunea de a asigura tratamentul pacientilor din Romania.

De asemenea, GDPh va milita pentru asumarea de catre factorul politic a cadrului legislativ propus.

903 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate