• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Eveniment dedicat tratamentelor inovatoare

Eveniment dedicat tratamentelor inovatoare
16 Noiembrie 2017 15:05

Impactul tratamentelor inovatoare si cum arata viitorul inovatiei din perspectiva cercetatorilor - printre subiectele de discutie ale primului eveniment despre inovatia in medicamente ,,Traim viitorul cu incredere”, organizat de ARPIM.

38 de noi medicamente au fost aprobate in perioada ianuarie – septembrie 2017 de Centrul pentru Evaluarea si Cercetarea Medicamentelor din SUA. Aceste noi medicamente sunt destinate tratarii diferitelor afectiuni oncologice, autoimune, neurologice, urologice sau din aria terapeutica a bolilor infectioase.

,,In contextul in care inovatiile in medicina sunt din ce in ce mai multe si ritmul in care sunt descoperite noi molecule este extrem de alert, medicamentele trebuie sa ajunga in cel mai scurt timp la pacientii care au nevoie de ele. Datorita inovatiei in medicina, hepatita C este o boala vindecabila, variola a fost eradicata, pacientii cu HIV pot avea speranta de viata similara cu a unui om sanatos, iar speranta de viata pentru pacientii cu diferite forme de cancer este in crestere.

Evenimentul organizat de ARPIM, care va avea loc pe 23 noiembrie, este o platforma de dezbatere la care participa cercetatori internationali renumiti, reprezentati ai autoritatilor, pacientilor, medicilor si industriei. impreuna vor discuta despre viitorul inovatiei in medicina si impactul acesteia asupra vietii pacientilor. De la noi terapii, la proiecte de succes din tara noastra, la modul in care sanatatea din Romania poate progresa, toate acestea vor face obiectul dezbaterilor.

Pacientii români au dreptul la acelasi standard de tratament ca orice alti cetateni europeni si speram ca in cadrul acestui prim eveniment ARPIM, dupa o analiza a impactului medicamentelor noi, sa dezbatem si sa facem primii pasi in gasirea solutiilor care vor reduce decalajul dintre tratamentul pacientilor români si standardul european”, a adaugat Liviu Popescu, Director Relatii Externe al Asociatiei Române a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Printre speakerii internationali prezenti la eveniment se numara: Dr. Adrian Bot, Vicepresedinte, Kite Pharma, doctor in imunologie, microbiologie si stiinte medicale; Dr. Patt Dorr, Director Știintific HIV si hepatita, AbbVie, doctor in microbiologie; Dr. Florin Sirzen, Director Departamentul de Cercetare in Imunoterapii in domeniul cancerului, Roche; Olivier Vilagines, Director Regional Europa Centrala, Servier; Dr. Emanuele Ostuni, Director al Diviziei Europene de Terapii Genice si Celulare la Novartis Oncology.

Despre evenimentul "Traim viitorul cu incredere"Dezbaterea-eveniment ,,Traim viitorul cu incredere” va avea loc pe data de 23 noiembrie 2017 si este dedicata inovatiei in medicina. Cercetatori internationali, reprezentanti ai autoritatilor, ai medicilor, ai pacientilor si ai producatorilor de medicamente vor discuta despre procesul de cercetare si dezvoltare a medicamentelor de ultima generatie, impactul noilor tratamente in rândul pacientilor si despre solutiile pentru facilitarea accesului pacientilor români la medicamente noi.
Mai multe informatii pe: www.arpim.ro

 

1594 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate