• Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

CNAS: comisiile de specialisti vor fi inlocuite cu formulare de la 1 martie

CNAS: comisiile de specialisti vor fi inlocuite cu formulare de la 1 martie
22 Februarie 2017 15:03

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va renunta incepand cu 1 martie la comisiile de specialisti pe care le va inlocui cu formulare.

In acest sens, CNAS a postat pe site-ul institutiei (www.cnas.ro), pentru dezbatere publica, proiectul de Ordin pentru aprobarea formularelor de verificare a respectarii criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice pentru 24 de medicamente care se acorda in prezent cu viza comisiilor de specialisti ale CNAS.

Formularele vor fi completate de medicii prescriptori dupa data desfiintarii comisiilor de specialisti (1 martie a.c.) si vor fi transmise in format electronic catre Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), ca modalitate de verificare a incadrarii pacientului respectiv in criteriile terapeutice de prescriere a medicamentelor mentionate.

Supunerea spre dezbatere publica a proiectului acestui ordin reprezinta un pas important spre inlocuirea actualului mecanism birocratic de aprobare a unor tratamente scumpe prin intermediul comisiilor de specialisti cu un mecanism rapid, care va permite reducerea timpului dintre diagnosticare si inceperea tratamentului, in beneficiul asiguratilor.

Totodata, formularele de verificare a respectarii criteriilor de eligibilitate aferente protocoalelor terapeutice vor reprezenta un sprijin pentru medicii prescriptori, in conditiile in care dupa data de 1 martie intreaga responsabilitate a prescrierii medicamentelor respective va reveni medicilor respectivi.

In acelasi timp, formularele mentionate vor constitui si un instrument de monitorizare si control al evolutiei costurilor prescrierilor de medicamente cu impact financiar semnificativ asupra bugetului CNAS, necesar in conditiile in care pretul unui singur medicament de acest fel poate ajunge pâna la 200.000 lei.

Tot in vederea renuntarii la mecanismul comisiilor de specialisti, CNAS a pregatit modificari in actele normative subsecvente referitoare la prescrierea medicamentelor si la raportarea activitatii furnizorilor de servicii medicale si medicamente.

2061 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.
paginafarmacistilor.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate