Buget majorat pentru CNAS in 2017. Stiri pharma - PaginaFarmacistilor.ro
  • Ai vreo informatie care ar putea fi utila comunitatii?

Buget majorat pentru CNAS in 2017

Buget majorat pentru CNAS in 2017
08 Februarie 2017 15:49

 Conform Legii Bugetului de Stat pe anul 2017 aprobate de Parlamentul Romaniei, CNAS va dispune de fonduri de 28,81 miliarde lei, cu 2,72 miliarde lei mai mult decat in anul precedent (+10,42%) informeaza CNAS.

Fondurile suplimentare vor fi directionate dupa cum urmeaza:

  • pentru produsele farmaceutice, materialele sanitare specifice si dispozitivele farmaceutice este prevazuta o crestere de 3,48%. Fondurile suplimentare vor fi directionate spre medicamentele utilizate in programele nationale cu scop curativ (+24,14%), materialele sanitare specifice utilizate in programele nationale cu scop curativ (+8,58%), serviciile medicale de hemodializa si dializa peritoneala (+6,90%) si dispozitivele medicale (+6,88%);
  • pentru serviciile medicale in ambulatoriu este prevazuta o crestere de 9,89%. Cresterea va viza atat asistenta medicala primara (+8,33%) si cea clinica de specialitate (+13,25%), cat si serviciile paraclinice (+9,36%), cele stomatologice (+5,96%) si cele din centrele medicale multifunctionale (+14,47%);
  • pentru serviciile unitatilor sanitare cu paturi este prevazuta o crestere de 5,63%;
  • pentru ingrijirile medicale la domiciliu este prevazuta o crestere de 14,49%;

    Totodata, vor creste si transferurile de la bugetul de stat necesare acoperirii majorarilor salariale din unitatile sanitare cu paturi, prevazute de Legea 250/2016.

Se diminueaza insa cu 34,77% fondurile alocate prestatiilor medicale acordate in baza documentelor internationale, deoarece a fost depasit varful de plata a obligatiilor financiare scadente.

Totodata, CNAS este autorizata sa incheie contracte in limita creditelor de angajament de 3,09 miliarde lei pentru medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum/cost-volum-rezultat. Aceste credite de angajament vor permite finalizarea negocierilor demarate pentru ariile terapeutice oncologie si hepatite virale cronice.

„Bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe anul 2017 este construit echilibrat, iar majorarea finantarii cheltuielilor se bazeaza pe estimarea cresterii veniturilor din contributiile de asigurari de sanatate si va permite un acces mai bun al asiguratilor la serviciile de sanatate ” – a declarat Radu Gheorghe Tibichi, presedintele CNAS.

 

1723 vizualizari
Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.