VITAMINA E capsule gelatinoase - prospecte medicament - PaginaFarmacistilor.ro

VITAMINA E capsule gelatinoase

Compozitie

Fiecare capsula contine: 100 mg vitamina E.

Indicatii

Profilaxia deficientei de vitamina E si atunci cand necesarul de vitamina E este crescut, in cazurile de subnutritie, hipertiroidism, boli ale cailor hepato-biliare si in tratamentul bolnavilor cardiaci supusi unui regim bogat in acizi grasi polinesaturati, a bolnavilor casectici sau in procesul de imbatranire. Tratamentul anemiilor asociate cu deficite nutritionale grave. In stari de: infertilitate masculina si feminina, avort spontan, tulburari la menopauza si boli ale tesutului conjunctiv.

Mod de administrare

O capsula, o data sau de mai multe ori pe zi, conform prescriptiilor medicului.

Farmacoterapia

Vitamina E (acetat de di-alfa-tocoferol) este un element nutritiv esential. Vitamina E este un antioxidant biologic pentru o serie de elemente nutritive, metaboliti, vitamina A, hormoni si enzime. In acest sens, vitamina E mentine functionarea organitelor intracelulare, cum sunt mitocondriile si lizozomii si asigura stabilitatea si integritatea membranelor celulelor, inclusiv ale eritrocitelor. Vitamina E actioneaza si ca factor suplimentar in unele sisteme enzimatice si este implicata cu un rol functional in sistemele muscular, nervos si glandular, precum si in procesul de imbatranire. Dupa administrarea orala, vitamina E este absorbita din intestinul subtire, si apoi distribuita in toate tesuturile corpului. Este metabolizata in ficat, metabolitii fiind eliminati mai ales in urina.

Ambalare

Cutie cu 24 capsule gelatinoase.

Conditii de pastrare

A se pastra la loc rece si uscat. A nu se lasa la indemana copiilor.

6152 vizualizari
Ala 19 Aprilie 2011 21:10

Unde putem gasi Vitamina E în fiole?

LACRA 28 Mai 2011 09:23

Buna ziua,se gaseste vitamina E fiole in farmacie?Multumesc.

Lasa un comentariu:

Scrie mai jos comentariul tau. Acesta va fi moderat de administrator si apoi publicat.

La postarea comentariilor pe www.PaginaFarmacistilor.ro, te rugam sa utilizezi un limbaj civilizat si sa eviti atacurile off topic la adresa autorilor mesajelor. In cazul in care nu vei respecta aceste reguli, comentariile tale nu vor fi publicate.

  »  

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii.